LEGENDS of ROCK Tribute Tour in Het Podium in Hoogeveen: Metallica

16 jun 2018 20:00 - 01:00h

In een serie van 4 LEGENDS of ROCK Tribute Nights zorgen onze No.1 tributebands voor weergaloze shows in Hoogeveen. De kick off wordt gedaan door Metallica by Present Danger.

Het Podium Hoogeveen € 15,00
€ 17,50 dagkassa
KOPEN

Vanaf 16 juni a.s. presenteert Het Podium in Hoogeveen i.s.m. Artists & Bands Bookings een serie van vier LEGENDS of ROCK Tribute Nights. Op deze unieke avonden zorgen No.1 tributebands voor weergaloze shows met op zaterdag 16 juni Metallica, zaterdag 7 juli AC/DC, zaterdag 13 oktober Guns N' Roses en op zaterdag 8 december a tribute to Iron Maiden. Wereldhits als o.a. Nothing Else Matters, Whole Lotta Rosie, Paradise City en The Number Of The Beast en de beste albumsongs van deze wereldbands zullen door deze No.1 tributebands op indrukwekkende wijze het publiek in worden gespeeld. Al deze tributebands worden voorgegaan door sterke lokale support-acts. 

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste tribute- en coverbands in Nederland, België, Engeland en Duitsland een podium te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving: met Metallica by Present Danger, AC/DC by ACinDC (BE), Guns N' Roses by Slash N' Roses en Iron Maiden by Powerslave zijn dit voor de liefhebbers ultieme ervaringen van het hoogste niveau.

zaterdag 16 juni:

Metallica by Present Danger
Met de start in 2005 is Present Danger in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Metallica tributes van de Benelux en Duitsland. Present Danger weet onder leiding van gitaarvirtuoos en leadzanger Thijs de Jong een ongelooflijk hoog niveau te halen. Dit in combinatie met passie, nauwkeurige sounds en een sterke podiumpresentatie heeft de band zich via indrukwekkende optredens op gerenommeerde festivals en poppodia opgewerkt tot één van de toonaangevende acts in het tribute-circuit. In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!'. Dit werd een groot succes voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en PARADISO Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in stadion de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de Award van beste gitarist in ontvangst nemen. Sindsdien speelt Present Danger in het hoogste segment van de tribute festivals in de Benelux en Duitsland. De prijs voor het winnen van The Clash of the Cover Bands was onder meer de opname van een single met videoclip. Dit resulteerde zelfs in een tweetal single-opnames met de eigen nummers: Dark Visions / Alcohol en Iron Rain / Freeze To Death. Met beide single's werd een MEGA Top 100 notering behaald in respectievelijk 2009 en 2010. Tijdens haar optreden zullen niet alleen de grootste hits als Enter Sandman en Nothing Else Matters voorbij komen, maar ook de beste albumnummers uit de rijke geschiedenis van Metallica.

DIZER – Thrashmetal coverband
3-mans formatie uit Enschede/Hoogeveen opgericht in 2015 door Arjan Dijsselhof, Aydn Haydar en Harm Jan Moes. De basis is gelegd in de oefenruimtes van Harrow te Losser. De muziek is te plaatsen tussen Thrashmetal en Hardcore, maar conformeert zich niet aan de regels omtrent deze genres. Een set bestaat zodoende uit verschillende soorten nummers waarin invloeden van Slayer en The Haunted, maar ook bijv. Hatebreed te horen zijn. Zware politieke thema’s worden niet geschuwd, maar de nadruk ligt vooral op het creëren van een eigen geluid. 


Het Podium, Schutstraat 43 in Hoogeveen, opent haar deuren om 20.00 uur. Het programma begint om 20.30 uur.

Tickets voorverkoop: € 15,- via www.hetpodium.nl en onze eigen webshop.
Tickets dagkassa: € 17,50
Fysieke voorverkoop: Theater de Tamboer, Hoofdstraat 17 in Hoogeveen (op dinsdag t/m vrijdag van 11.00 – 15.00 uur.)