LEGENDS of ROCK Tribute Tour met Van Halen, Deep Purple, Led Zeppelin en ...

12 mei 2018 19:00 - 01:30h

Spetterende Classic Rock Night met Van Halen by Van Hagar, Deep Purple by Stormbringer, Led Zeppelin by Letz Zeppelin (BE) en Foreigner by 4EIGNER. 

De Bonte Wever Assen € 15,00
€ 20,00 dagkassa
KOPEN

Op zaterdag 12 mei a.s. komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour wederom naar De Bonte Wever voor een spetterende Classic Rock Night met Van Halen by Van Hagar, Deep Purple by Stormbringer, Led Zeppelin by Letz Zeppelin (BE) en Foreigner by 4EIGNER. Alle hits zoals o.a. Jump, Running With The Devil, Smoke On The Water, Child In Time, Whole Lotta Love, Stairway To Heaven, Waiting For A Girl Like You en Cold As Ice en de beste albumsongs van genoemde wereldbands zullen door deze No.1 tribute bands op indrukwekkende wijze het publiek in worden gespeeld, ondersteund door een spectaculaire lichtshow en dynamische special effects. 

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste tribute- en coverbands in Nederland, België en Duitsland een podium te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving: met Van Halen by Van Hagar, Deep Purple by Stormbringer, Led Zeppelin by Letz Zeppelin (BE) en Foreigner by 4EIGNER is dit voor de liefhebbers een Classic Rock-ervaring van het hoogste niveau.

Van Halen by Van Hagar
Van Hagar is een Nederlandse tribute to Van Halen, met een accent op het werk van het Hagar-tijdperk. Uiteraard komen ook alle grote hits met David Lee Roth aan bod. De band bestaat uit vijf gedreven en ervaren musici, die geen look-a-like band is. Het draait vooral om de beleving van de typische sound en feel van ‘toen’: energieke, vette riff-gebaseerde tracks die iedereen graag weer eens live hoort. Tracks als I’m The One, Runnin’ With The Devil, Amsterdam, Hot For Teacher, Top Of The World, Why Can’t This Be Love, Judgement Day, Dreams, Man On A Mission, Poundcake, maar bijvoorbeeld ook de door iedereen gekende Jump, Eruption en Right Now passeren de revue.

Deep Purple by Stormbringer
Stormbringer is de meest authentieke Deep Purple tribute band in Nederland en zeker die met de meeste power! De band bestaat uit gelouterde muzikanten met een gemeenschappelijke liefde voor Classic Rock en Deep Purple in het bijzonder! Een herschepping van het beeld en geluid van Deep Purple met geweldig zelfvertrouwen en sublieme technische uitvoering. Met oog voor detail van het origineel, maar tegelijkertijd met een energieke en denderende uitvoering van legendarische songs als Highway Star en Burn en het zinderende en meeslepende Mistreated en Child In Time. Stormbringer beschikt met het Deep Purple repertoire over enkele van de meest fantastische stukken rockmuziek die ooit zijn gemaakt, inclusief de meest bekende riff aller tijden in het onovertroffen en onvergelijkbare Smoke On The Water. Een typische Stormbringer-set weerspiegelt het hele spectrum van Deep Purple, vanaf de eerste hit Hush uit 1968 tot aan de verrassende reünie van de klassiek MK II line up van 1984. Ongeacht welke versie van Deep Purple je voorkeur heeft, de Mark I Line up (Rod Evans & Nick Simper), MK II (Ian Gillan & Roger Glover), Mark’s III & IV (Glenn Hughes, David Coverdale & Tommy Bolin) met Stormbringer zul je versteld staan van de directe, pure brutale rockkwaliteit waar Deep Purple voor stond.

Led Zeppelin by Letz Zeppelin (BE)
Het Belgische Letz Zeppelin is zonder twijfel de beste Led Zeppelin tribute van dit moment. De sound is verbluffend authentiek en met name de zang van Michael Devlin (UK) zorgt voor menig kippenvelmoment. John Bonham herleeft in drummer Bruno Meeus; chaos en souplesse in een zinderende combinatie met het melodieuze en pompende basspel van Jean Marc Talloen. Het virtuoze gitaargeweld van Jimmy Page komt probleemloos uit de vingers van gitarist Berre Van Hoeylandt. Sluit je ogen en je waant je midden in de jaren '70 tijdens één van de roemruchte concerten van Led Zeppelin. Open je ogen en je bent getuige van een bruisende rockshow compleet met alle Zeppelin krakers die de muziekwereld blijvend veranderd hebben. Juweeltjes als Immigrant Song, Heartbreaker, The Song Remains The Same, Whole Lotta Love en natuurlijk Stairway To Heaven worden met zoveel passie en overtuiging gebracht dat het uitblijven van een Led Zeppelin reünie tour gemakkelijk vergeten wordt.  Een concert van Letz Zeppelin is een reis door de muziekgeschiedenis van een van de meest toonaangevende bands ooit.

Foreigner by 4EIGNER
4EIGNER is dé tribute to Foreigner, die al vele decennia zonder twijfel één van de meest succesvolle Classic Rock bands in de geschiedenis is. Van Cold As Ice, Hot Blooded, Urgent, Jukebox Hero tot Waiting For A Girl Like You, Double Vision, Feels Like The 1st Time en natuurlijk I Want To Know What Love Is. Deze songs en nog veel meer hebben gezorgd voor de vele grote hits, platinum albums en uitverkochte concert tours. Foreigner’s unieke mix van weelderige blues en onberispelijk vervaardigde pop blijft generatie na generatie muziekliefhebbers boeien. 4EIGNER brengt een pakkende show waar de beste songs van Foreigner samen komen in de ‘Greatest Hits Gig’. Alle nummers zo dicht mogelijk bij het origineel, want waarom iets veranderen wat al zo geweldig is?!

De Bonte Wever, Stadsbroek 17 in Assen, opent haar deuren om 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur.

Tickets voorverkoop: € 15,- via www.debontewever.nl en onze eigen webshop
Tickets dagkassa: € 20,-